2015. április 17., péntek

Rakott tortilla chips

Az USA-ban rendkívül népszerű étel a rakott tortilla chips. Azon versenyeznek, hogy ki hány réteggel készíti - nyilván minél több annál jobb.

Nálam így készül:
  • Jénai edényt kiolajozok, és megrakom 1 réteg tortilla chips-szel. 
  • Erre ráterítek 1 réteg bab krémet (1 konzerv vörösbab turmixolva néhány ek tortilla szósszal, amit készen veszek). 
  • Erre ismét tortilla chips kerül. 
  • Aztán egy réteg avokádó krém (4 avokádó pépesítve néhány ek tortila szósszal). 
  • Majd megint chips réteg. 
  • Erre pedig darálthús réteg jön (fél kg darált pulykahús 1 hagymával és néhány ek szósszal összepirítva).
  • Végül ismét chips 
  • és rá reszelt sajt (nálam mozzarella, mert attól csak enyhe allergiás tüneteim jelentkeznek :) 
  • Kb. 30 percig lefedve sütöttem, majd rápirítom a sajtot. 

Ez a nagyjából 4 személyes adag, kevesebb mint 2 zacskó chips-et igényelt. Mivel a sütéskor a chips megpuhul, a maradék bele nem rakott chips-et lehet mellé enni :) 

Isteni!!!

Namost állítólag úgy az igazi, ha cheddar sajt van a tetején, így aki ehet sajtot ezzel érdemes kipróbálnia.
És nyilván még finomabb, ha a tortilla szósz is házilag készül, amire nálunk nem mindig van idő ezért azt készen veszem.
És természetesen bármi krémes vagy könnyen szétteríthető réteggel megrakható, nálunk a fenti kombináció bevált.
Vigyázni kell, mert a chips eleve sós. Mi nem igazán sózzuk az ételt, ezért elég annyi amennyi só eleve van az alapanyagokban, de van aki konkrétan ezt az általam készített ételt még megsózta.

(És az ilyen rakott tortillák avokádó rétegéhez szükséges avokádó magokat csíráztatom :) 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése